Թթուդրիկի ծես

Թթուդրիկի ծես

Մասնակիցներ՝ Արևելյան դպրոց-պարտեզի 1-1 և 1-2 դասարանի եկարացված  օրվա ճամբարականներ
Օրը՝ 22-26
Նպատակ— թթուդրիկի ծեսը որպես ուսումնական, ստեղծագործական գործունության ձև
Խնդիրներ— բանավոր խոսքի զարգացում, տեխնոլոգիական հմտությունների , կարողությունների զարգացում, բանավոր հաշվելու, համեմատելու, համադելու կարողության զարգացում
Անհրաժեշտ մթերք.
Գազար, բազուկ,կաղամբ, ծաղկակաղամբ, նեխուր, սխտոր, պղպեղ, աղ

Գործունեության ընթացք.

Սովորողների հետ միասին քննարկում ենք  անցկացնում, թե ինչո՞ւ ենք թթու դնում, առողջարար է , թե՝ ո’չ և այլն : Սովորողները փորձում են  պատասխանել  դասավանդողի մի քանի հարցերին.

  • Ի՞նչ բանջարեղեն կարելի է օգտագործել թթվի մեջ:
  • Ո՞ր բանջարեղենն  ի՞նչ վիտամիններ ունի:
  • Ո՞ր կենդանին ի՞նչ բանջարեղեն է նախընտրում:

Բանջարեղենները թթվելուն պես ամբողջ կրթահամալիրում հարիսայի օր է հայտարարվում և հենց այդ ժամանակ էլ համտեսում ենք թթուն ողջ Սեբաստացիներով՝ մի մեծ սեղանի շուրջ, որն արդեն ավանդույթ է մեր կրթահամալիրում:

Արդյունքը՝

Թթուդրիկի ծես…